betting på ishockey

Om man gillar fart, tuffa tacklingar och svängande spel så är det sannolikt att du fattat tycke för sporten ishockey. Sporten har ett stort fäste över hela världen men den främsta ligan kan du hitta över atlanten i Nordamerika och den heter NHL. Det är hit alla de stora namnen kommer för att göra karriär och en dröm alla ishockeyspelare har är att lyfta pokalen i Stanley Cup.

Men även om NHL är den ligan dit alla vill så finns det många bra ligor runt om i världen där både svenska, finska och ryska ligorna är högt rankade. Detta har gjort så att många företag som erbjuder spel om pengar fått upp ögonen för dessa ligor och kan erbjuda både odds och även livestream på vissa matcher. Men att spela vadslagning på ishockey kan verkligen vara en djungel och vid första anblick så kan man bli avskräckt då man inte vad som menas med de olika spelen. Det är just detta vi i denna artikeln ska guida dig igenom, så att du vet vad du spelar på.

Det finns en uppsjö av speltyper du kan lägga

För att göra det enkelt för dig som spelare så kommer vi inte lista alla de olika typerna av spel (det finns allting från utvisningsminuter till målgörare) utan istället fokusera på de mer enklare och populärare spelen man kan göra. Detta är för att vi rekommenderar dig att få en överblick hur det funkar innan du ger dig ut på djupare vatten. I listan nedanför kommer du kunna se de vanligaste spelen och hur man går till väga.

  • Vinnaren – Denna typen av spel är det absolut vanligaste du kan göra. Det är så enkelt som det låter: du satsar på vem som vinner matchen. Självklart så kommer du kunna se odds på de olika lagen och det laget med minst odds är då favoriten och generar mindre pengar vid vinst.
  • Totalen (Över/Under) – Denna typen av spel kan du göra genom att spelbolaget sätter ett nummer för hur många mål det kommer vara under matchen och det är din uppgift att spela på om det blir över eller under den siffran. Säg att du vill satsa på att det blir mer än 4.5 mål i matchen så menas det att du spelar för att det blir fem eller fler mål i matchen under fulltid.
  • Spridning – Denna typen av vadslagning har fått sig ett uppsving de senaste åren. Detta gör du genom att du spelar att ett lag i matchen antingen kommer ha en fördel eller nackdel från börjar i form av mål. Säg att ena laget är storfavorit och du tänker öka ditt odds genom att spela att de har minus 1.5 mål från början. Vad som menas då är att laget du satsar på måste vinna med två mål eller fler för att du ska vinna.

Som tidigare nämnt så finns det en uppsjö av olika spel att spela på, men det är dessa som räknas som ”inkörningsspel”.

Se till att skaffa dig kött på benen

När du väl börjat spela på ishockey så kommer du märka att vissa matcher är enklare att förutse än andra. Detta kan bero på att det är hemmaplan, skadade spelare, historia eller derby. Det är därför rekommenderat att skaffa dig en kännedom om hur du spelar på ishockey och sätter dig in i sporten. Detta kommer i sin tur leda till att du blir mer engagerad i matcherna du kollar på och du kommer falla ännu mer för sporten.