När man tittar tillbaka på historien om Mora IK, är det omöjligt att inte nämna Eric Healey. Healey, en center från Hull, Massachusetts, USA, spelade en betydande roll i Mora IK under sin tid i klubben.

Eric Healey, född 1975, började sin professionella hockeykarriär i Nordamerika, där han spelade i olika ligor inklusive NHL, AHL och ECHL. Efter att ha gjort ett namn för sig själv i Nordamerika, flyttade han över Atlanten för att spela i Europa, där han till slut landade i Mora IK.

Healeys tid i Mora IK kännetecknades av hans skicklighet på isen och hans ledarskap utanför den. Som en center med en naturlig förmåga att skapa spel, bidrog Healey signifikant till lagets offensiv. Han var inte bara en pålitlig målskytt, men också en spelare som kunde skapa chanser för sina lagkamrater.

Healey visade också upp ett starkt ledarskap under sin tid i Mora. Som en av de mer erfarna spelarna på laget, tog han ofta på sig rollen att vägleda yngre spelare och bidrog till att skapa en stark laganda.

Dessutom var Healey känd för sin arbetsmoral och sitt engagemang för sporten. Han var alltid en av de första spelarna på isen under träningen, och en av de sista att lämna den. Hans engagemang för spelet och hans vilja att alltid förbättra sig var något som hans lagkamrater och tränare ofta berömde.

Summan av kardemumman, Eric Healey kommer alltid att vara ihågkommen som en spelare som gjorde betydande bidrag till Mora IK, både på och utanför isen. Hans skicklighet, ledarskap och engagemang för spelet har lämnat ett bestående intryck på klubben och dess fans.