FM Mattsson Arena, tidigare känd som Jalas Arena och Smidjegrav Arena, är en central plats för ishockeyälskare i Mora, Sverige. Denna moderna ishall är hem åt Mora IK, en av Sveriges mest framstående ishockeyklubbar.

En Arena med Historia och Framtid

Inaugurerad 2005, är FM Mattsson Arena en relativt ny anläggning, men den bär på en lång tradition av ishockey. Den har kapacitet att rymma över 4500 åskådare, inklusive 3600 sittplatser, vilket gör den till en av de största ishockeyarenorna i regionen.

Arenan har undergått flera uppdateringar och renoveringar sedan den ursprungligen öppnades. Dessa uppgraderingar har inkluderat förbättringar i både spelarfaciliteter och åskådarområden, vilket har förbättrat upplevelsen för alla som besöker arenan.

Hem åt Mora IK

FM Mattsson Arena är mest känd som hem åt Mora IK, en klubb med en rik historia och en passionerad supporterbas. Klubben har haft flera framstående spelare under åren, inklusive NHL-stjärnor som bröderna Sedin och Tobias Enström. Spelarna, tillsammans med de hängivna fansen, ger liv åt FM Mattsson Arena vid varje match.

Mer än bara en Ishockeyarena

Utöver att vara hemmaplan för Mora IK, används FM Mattsson Arena också för andra evenemang. Den har stått som värd för konserter, utställningar och andra sportevenemang, vilket gör den till en viktig samlingspunkt i Mora.

FM Mattsson Arena är mer än bara en ishockeyarena; det är ett centrum för gemenskap och underhållning i Mora. Oavsett om du är en inbiten hockeyfan, en musikälskare, eller bara letar efter en spännande upplevelse, är FM Mattsson Arena platsen att vara. Med sin moderna utformning och rika historia, fortsätter den att vara en stolt symbol för ishockey och gemenskap i Mora.