Mora IK, mer känt som Mora Hockey, är en av Sveriges mest kända och älskade ishockeyklubbar. Med sina rötter i den lilla staden Mora i Dalarna, har klubben alltid varit synonym med tradition, stolthet och stark sammanhållning. En av klubbens mest framstående figurer är Hasse ”Hade Allt” Hansson, en spelare som har fått stor betydelse både på och utanför isen.

Mora Hockey: En Klubb Med Tradition

Mora Hockey grundades 1935 och har sedan dess varit en stark kraft inom svensk ishockey. Klubben har spelat i både SHL och HockeyAllsvenskan, och har producerat flera framstående spelare som gått vidare till att spela i NHL och andra stora ligor. Trots att Mora är en relativt liten stad, har hockeyklubben alltid haft ett starkt lokalt stöd, och dess matcher lockar ofta stora folkmassor.

Hasse ”Hade Allt” Hansson: En Legendarisk Spelare

Hasse ”Hade Allt” Hansson är en av Mora Hockeys mest kända och älskade spelare. Hans smeknamn ”Hade Allt” kommer från hans fantastiska färdigheter på isen – han var en spelare som verkade ha allt: snabbhet, skicklighet, styrka och en otrolig känsla för spelet.

Hasse spelade för Mora Hockey under större delen av sin karriär och blev en nyckelspelare i laget. Han var känd för sin arbetsmoral och sitt ledarskap, och hans passion för spelet inspirerade både lagkamrater och fans.

Hasse ”Hade Allt” Hansson gick bort 2022, men hans minne och betydelse för Mora Hockey lever vidare. Hans spelstil, karaktär och dedikation till klubben fortsätter att inspirera yngre generationer av spelare.

Mora Hockey är mer än bara en ishockeyklubb – det är en symbol för samhällets stolthet, sammanhållning och tradition. Och få figurer inkarnerar dessa värderingar mer än Hasse ”Hade Allt” Hansson, en spelare vars arv fortsätter att påverka och inspirera klubben. Genom åren har Mora Hockey och dess spelare som Hasse visat att med hängivenhet, hårt arbete och laganda, kan även den lilla staden Mora göra stora vågor inom svensk ishockey.